Om het comfort en de veiligheid te verbeteren, heeft de gemeente Hulshout besloten om het fietspad en de rijbaan van de Vennekensstraat opnieuw aan te leggen. Met de aannemer is afgesproken dat hij op 2 juni 2014 met de werken begint. De uitvoeringstermijn is vastgelegd op 160 werkdagen.

Voor fietsers wordt een veiligere situatie gecreëerd. Het bestaande fietspad in grijs beton met een breedte van 1,5 m wordt vernieuwd en heraangelegd in rood beton. Afhankelijk van de beschikbare ruimte wordt het nieuwe fietspad een halve meter tot één meter breder gemaakt.

De huidige rijbaan is niet meer geschikt voor het zware verkeer dat passeert. Daarom wordt de baan volledig vernieuwd in grijs beton. Het beoogde resultaat is een betere rijbaan voor zowel automobilisten, fietsers als omwonenden.

De nutsmaatschappijen pasten inmiddels het gasnet aan, vernieuwden de elektriciteit, brachten de laagspanningskabels ondergronds, voorzagen kabels van glasvezel, brachten nieuwe openbare verlichting aan en vervingen de bestaande waterleiding.

Burgemeester Geert Daems: “We zijn blij dat er op deze redelijk korte termijn gestart kan worden met de werken. We hebben met de aangestelde aannemer afgesproken de hinder zoveel mogelijk te beperken voor de omwonenden en zelfstandigen.”

Een informatievergadering voor de inwoners van Houtvenne is gepland op 21 mei 2014 om 20.00 uur in zaal Centrum in Houtvenne. Hierin worden ontwerp, fasering en omleiding toegelicht. Alle betrokkenen ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavond.